Президентът на Израел Ицхак Херцог определи като повече от възмутително решението на

...
Президентът на Израел Ицхак Херцог определи като повече от възмутително решението на
Коментари Харесай

Израел ще оспорва “възмутителната“ заповед за арест на Нетаняху

Президентът на Израел Ицхак Херцог дефинира като  " повече от възмутително "  решението на прокурора на Международния углавен съд (МНС) Карим Хан да изиска заповеди за арест на премиера Бенямин Нетаняху и на министъра на защитата Йоав Галант наред с трима водачи на палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", съобщи Ройтерс. Според Херцог това сигурно ще вдъхне храброст на терористите по света.
Прочетете още
" Всякакъв опит за правене на паралел сред тези отвратителни терористи и демократично определено държавно управление на Израел - работещо, с цел да извърши задължението си да пази своите жители, в цялостно сходство с правилата на интернационалното право - е възмутителен и не може да бъде извинен ", акцентира израелският президент.

Израелският външен министър Израел Кац също порица " скандалното " съгласно него решение на МНС.

" Искането на заповеди за арест на " премиера и министъра на защитата на Държавата Израел, паралелно с отвратителните нацистки изчадия на " Хамас ", " убийци и изнасилвачи на " Хамас ", които " сега правят закононарушения против човечеството против нашите братя и сестри ", е " директно нахлуване " и " историческо непочтеност, което ще остане вечно белязано в спомените ", се споделя в изказването на първия посланик, съобщи Българска телеграфна агенция.

Израел възнамерява " да се бори против това решение, което цели на първо място да върже ръцете на страната Израел и да ѝ откаже правото да се пази ", добави Кац.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР